Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

Göliska IT 15 år av IT-samverkan

Skriv ut

Dela

Twittra

Kommunalförbundet Göliska IT såg dagens ljus för första gången 2005 då ett samarbete startade upp mellan Lidköping, Skara och Götene kommuns IT-avdelningar. Idén till samarbetet startade ännu tidigare med genomförandet av projekt "Orion" som skulle belysa de fördelar och eventuella nackdelar som ett fördjupat IT-samarbete skulle innebära. Projektet visade att vinsterna var betydligt fler än nackdelarna och ett mantra växte fram i form av "Att samarbeta innebär att man ibland avstår den egna fördelen till förmån för den gemensamma vinsten".

Uppdraget var tydligt från kommunledningarna att Göliska IT skulle bidra till ”att hålla nere kommunernas kostnadsökningar för IT”.

Att samla och bibehålla en hög kompetens, minska sårbarheten samt utökade öppettider var underliggande krav som man förväntade sig utöver de ekonomiska fördelarna.

"Jag har haft förmånen att vara med på denna resa sedan 2007 då vi var ca 30 anställda som kämpade med att hålla igång en brokig IT-miljö för dåvarande 3 medlemskommuner. Många är hjulen som vi uppfunnit, många minor har vi trampat på men jäklar vilken spännande resa det varit under åren som gått sedan starten i januari 2005"

Anders Thörn, VD

Vi är nu 6 kommuner som samlat IT-drift och support under en gemensam organisation i form av ett kommunalförbund. Vår produktion av IT-tjänster har vuxit så det knakar i takt med att IT blivit en möjliggörare för stora delar av den kommunala verksamheten. På Göliska IT arbetar i dag 63 fantastiska medarbetare som har både djup och bred kompetens inom IT-drift, support och digitaliseringslösningar. I nuläget har vi både goda förutsättningar och lyckade resultat när behov av nyrekryteringar uppstår. För vem vill inte arbeta i en av Västra Götalands mest spännande IT-organisationer?

Hur Göliska IT ser ut om ytterligare 15 år är väldigt svårt att säga.

Det vi vet, är att hela organisationen dagligen strävar efter att leverera IT-drift, support och övrigt digitaliseringsstöd med hög kvalitet och i en allt tätare dialog med våra kunder. Vi förflyttar oss hela tiden framåt med hjälp av delaktighet, engagemang och handlingskraft för att bli en ännu bättre strategisk partner.

Reportage i "Vid Älven" från 2006

Relaterat innehåll

Service Desk

Tel: 0510-77 70 00
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4 531 30 Lidköping

Öppettider Service Desk

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag: 07:00 - 16:00

Öppettider Kundcenter

På grund av pågående pandemi krävs tidsbokning. 

"div class="social-icons-container">