Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

Detta händer i höst för GVS12

Skriv ut

Dela

Twittra

Projektet - Gemensamt VerksamhetsSystem för 12 kommuner

GVS12 har varit igång sedan årsskiftet. Under våren gick även Mariestad, Gullspång, Töreboda, Tibro, Hjo och Tidaholm med i projektet, utöver V6’s kommuner – totalt deltar nu tolv kommuner. Målsättning är att alla vid slutet på 2024 ska ha ett nytt mobilt, digitalt, automatiserat och användarvänligt verksamhetssystemet inom socialförvaltningen!

Under våren har flera leverantörsvisningar gjorts av system som kan bli det nya för kommunerna. I slutet på september ska leverantörerna senast lämna in sina svar på en del kompletterade frågor. Detta gör att projektgruppen kan färdigställa kravspecifikationen.

Tankar och idéer från verksamheten
För att kravspecifikationen ska bli komplett ska berörda verksamheter avslutningsvis intervjuas om deras nuvarande systemen. En kartläggning för att få överblick över vad som hittills saknats, eller inte fungerat så bra. Men även vad som varit bra! Så det framtida systemet levererar på bästa sätt.

Nytt tänk kring den framtida systemförvaltningen
I höst skissas det på förslag över hur organisationen för systemförvaltningen kan se ut.
- Det behövs en ny organisationsstruktur för att det nya systemet ska fungera på bästa sätt. Det är viktigt att se till varje kommuns behov, men även hur kommunerna kan hjälpas åt i framtiden och vid behov täcka upp för varandra, säger Elisabeth Nyström, projektledare för GVS12

Relaterat innehåll

Service Desk

Tel: 0510-77 70 00
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4, 531 60 Lidköping

Återställ lösenord

Öppettider Service Desk

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag samt dag före röd dag: 07:00 - 16:00

Öppettider Kundcenter

Måndag - Fredag: 08:00 - 12:30

kartbild
"div class="social-icons-container">