Göliska IT

Ett kommunalförbund där samverkan Ger Mer

Sex kommuner söker ledare för ett större projekt

Skriv ut

Dela

Twittra

Projektet med nytt verksamhetssystem för socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård sträcker sig över tre till fyra år.

Projektet med nytt verksamhetssystem för socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård sträcker sig över tre till fyra år.

Är du projektledaren som gillar utmaningar, vill samarbeta, leda och inspirera i ett större projekt?
Sex kommuner ska tillsammans upphandla och införa ett nytt verksamhetssystem inom socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård.
Nu söker vi en projektledare som kan hålla ihop trådarna.

I Västra Skaraborg samarbetar Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner inom IT och digitalisering. Samarbetet bedrivs genom Kommunalförbundet Göliska IT som ägs av dessa sex kommuner.
En viktig del av samarbetet innefattar gemensamma verksamhetssystem som används inom olika delar av kommunernas verksamheter.

Gemensam upphandling

Nu söker vi en projektledare för gemensam upphandling och införande av verksamhetssystem inom socialtjänst samt kommunal hälso- och sjukvård (äldreomsorg, individ och familjeomsorg och funktionshinder).
Ett arbete som vi tror är både roligt, lärorikt och utmanande. Rollen är på heltid och som projektledare leder du den projektgrupp som gemensamt planerar, genomför och följer upp projektets olika aktiviteter. Du ansvarar också för rapportering till projektets styrgrupp.

Ledare och inspiratör

I uppdraget ingår även att upphandla och införa verksamhetssystemet samt organisera gemensam systemförvaltning. Vid upphandlingsfasen samarbetar du med den gemensamma Upphandlingsenheten i Lidköpings kommun.

Den vi söker bör vara en god organisatör, ledare och inspiratör. Du ska kunna arbeta mot uppsatta mål, följa upp och rapportera resultat. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, ha god samarbetsförmåga och pedagogiskt förhållningssätt. Du är en snabb och duktig problemlösare, har erfarenhet av att arbeta i projekt och har en utbildning som är lämplig för uppdraget.

Kravprofil som vi ser lämplig för tjänsten:

 • Erfarenhet av att leda större projekt
 • Erfarenhet av kommunal verksamhet och socialtjänst är meriterande
 • Erfarenhet av upphandlingsarbete är meriterande
 • Lösningsfokuserad
 • God samarbetsförmåga
 • Goda kunskap inom digitalisering och välfärdsteknik
 • Goda kunskaper om aktuella verksamheter och de lagar och regler som styr dessa är meriterande
 • B-körkort

Övrigt om tjänsten:

 • Tjänsten börjar som en projektanställning och kan eventuellt formas om till en tillsvidareanställning som central systemförvaltare efter projekttidens slut
 • Projekttiden beräknas till 3-4 år
 • Anställning och placering är på Göliska IT i Lidköping
 • Månadslön

Då projektet är högprioriterat ser vi gärna att du skickar in CV och ansökningshandlingar så snart som möjligt eller senast 2019-08-01.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta:

Ingemar Ros
Kommunutvecklare It och Bredband
Tel: 0511-38 68 88

Anders Thörn
VD, Kommunalförbundet Göliska IT
Tel: 0708 309 423

Service Desk

Tel: 0510-771800
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4 531 30 Lidköping

Öppettider

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag: 07:00 - 16:00