Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

12 kommuner i samverkan för gemensam upphandling

Skriv ut

Dela

Twittra

Elisabeth Nyström är projektledaren på Göliska IT som ska hålla ihop trådarna för projektet ”GVS12”, som betyder Gemensamt Verksamhetssystem för 12 kommuner. Inom projektet kommer ett nytt verksamhetssystem för hela Socialtjänsten att upphandlas, och målet är att vara klar till årsskiftet 2023/2024.

”Det känns spännande att få leda ett sådant stort projekt som detta”, säger Elisabeth som just nu planerar in flera arbetsgrupper som ska arbeta med olika delar i projektet. Vi ser också över dagens processer för att få en bra grund inför arbetet med rätt rutiner och processer inför framtiden.

Stort värde i gemensam upphandling
Intresset för att delta i projektet har varit stort, och den 17 mars stod det klart att det blir ett större samarbete utöver V6. Det är samtliga kommuner inom V6 samt Tidaholm, Mariestad, Töreboda, Gullspång, Tibro och Hjo som går ihop och gör en gemensam upphandling.

”Vi ser ett stort värde i en gemensam upphandling” säger Katarina Widell, Vård- och omsorgschef i Gullspångs kommun.

Syftet är att vi ska ha ett modernt system som är förberett för nya framtida tekniker och behov.

Tillsammans ska vi samverka och samarbeta för att ta fram en gemensam kravspecifikation, utbildningsmaterial, processer och rutiner, säger Elisabeth.
Ett sådant här samarbete kommer att stärka oss alla inför framtiden, men självklart finns det också utmaningar i projektet när 12 kommuner ska samverka.

Självklart kommer vi att stöta på utmaningar, och en av utmaningarna för den framtida leverantören kommer att vara att hantera 12 kommuner samtidigt. Jag kommer vara med i hela kedjan och se till att vi styr skeppet åt samma håll, berättar Elisabeth.

Service Desk

Tel: 0510-77 70 00
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4, 531 60 Lidköping

Återställ lösenord

Öppettider Service Desk

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag samt dag före röd dag: 07:00 - 16:00

Öppettider Kundcenter

Måndag - Fredag: 08:00 - 12:30

kartbild
"div class="social-icons-container">