Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

VDT22-projektet i full gång

Skriv ut

Dela

Twittra

På tisdagen möttes behovsägarna till projektet Digital Transformation, VDT22, i Skara. V6 kommunerna tillsammans med Göliska IT och Högskolan i Skövde, HIS, ska kartlägga och identifiera utmaningar och möjliga lösningar för en effektivare samverkan för digital transformation och vilka förändringar som måste till för att lyckas

VDT22 är en akronym för Vinnova Digital Transformation som är projektets officiella namn som påbörjades våren 2022. 

Idag finns det väldigt lite forskningslitteratur om digital transformation i offentlig verksamhet, speciellt i mindre organisationer. Det är här som HIS kommer in i bilden. Med samverkansforskning som metod ska de få fram de viktigaste faktorerna inom ledning och organisering som måste på plats för att V6 ska lyckas med digital transformation i samverkan. De ska också hjälpa till med att urskilja utvecklingsinsatser kopplat till roller, strukturer och förhållningssätt för en samverkan som stödjer digital transformation samt identifiera utvecklingsinsatser kopplat till samtliga enskilda deltagande organisationer för att förbättra gränssnitten mellan digitala lösningar och verksamhet.  

– Syftet med projektet är att mindre och medelstora kommuner i samverkan lättare ska kunna ta del av den mångfald av möjligheter som digitalisering medför, säger Sara Salegård, digitaliseringschef. VDT22 genomförs i samarbete med forskare från HIS inom digitalisering och ledarskap. Skara kommun är projektägare och innehar också projektledarskapet. Övriga projektpartners deltar med sina digitaliseringsstrateger. Det tvååriga projektet har fått närmare 2 MK av Vinnova. Det ska vara färdigt i juni 2024. 

Relaterat innehåll

Service Desk

Tel: 0510-77 70 00
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4, 531 60 Lidköping

Återställ lösenord

Öppettider Service Desk

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag samt dag före röd dag: 07:00 - 16:00

Öppettider Kundcenter

Måndag - Fredag: 08:00 - 12:30

kartbild
"div class="social-icons-container">